Om oss



Virivinda´s består av mor (Solveig) och dotter (Linda). Vi fick vårt stamnamn beviljat i mars -10 och det blev vårt förstahandsval. Virrivinda kommer ifrån att min pappa brukade kalla mig Linda Virrivinda när jag var liten, både mamma och jag tyckte att det lät som ett bra katterinamn. Vi inriktar oss i första hand på exotic men visst kan det hända att vi behåller någon perser också. I augusti -12 föddes den första kullen hos oss. Det blev fem fina små kattungar, en perser och fyra exotic.



Jag heter Linda Öhman och bor i Boden som ligger i norra Sverige. Jag delar min lägenhet med två exotic, en perser och en ragdoll. Jag har alltid varit intresserad av djur och har i stort sett alltid haft dem omkring mig. Hund, marsvin, kanin, fiskar. Ja, till och med vandrande pinnar men det var inte riktigt min grej. Nu är det dock katter för hela slanten för min del.
 
Kattutställningar är också något som både jag och mamma är väldigt intresserade av. Vi brukar åka på några varje år. Tyvärr har vi inte lika många utställningar att välja på som i södra Sverige och avstånden är långa, men det hindrar inte oss. Det är dock främst vår och sommar som vi har möjlighet att ställa ut.

Jag är utbildad tandtekniker och jobbade som det i fem år, på Folktandvården i Gällivare. Nu jobbar jag på Sunderby Sjukhus som ototekniker, dvs. jag tillverkar insatser till hörapparater.




Jag heter Solveig Öhman och är mor till Linda. Vi har ett stort gemensamt intresse: katter. 
Jag har ända sedan jag var barn, alltid ägt något djur.
Innan vi fick barn hade jag en schäfertik, Zenta, som var helt underbar. Ibland tror jag att hon visste vad jag tänkte. Tränade lite lydnads- och spårdressyr med henne. När vi fick Linda blev hon en utmärkt barnvakt. När vi gick i skogen höll hon alltid reda på henne. Om Linda gick för långt ifrån oss blev hon motad tillbaka. Zenta fick cancer och lämnade oss när hon var 8 år.
Vi har förutom hund också haft kanin, marsvin, fiskar m.m.

I familjen finns, förutom Linda och hennes katter, min man Jan, en vuxen son, Henrik och tre katter, Cookie, Ballerina och Safir. Min man och jag bor i villa, i Södra Svartbyn, utanför Boden. Katterna är innekatter men har en inhägnad altan att vara ute på. Jag har arbetat på en förskola här i närheten men är numera pensionär. 
1995 köpte vi vår första raskatt. Barnen brukar skämtsamt säga att vi ersätter dem med en katt när de flyttar hemifrån. Detta p.g.a. att Kompis kom till oss när Linda började studera i Umeå och Alfred skaffade vi när det var dags för Henriks studier i Umeå.